Kristinus Borbirtok

181
Hirdetés

Somogy megyei Kéthely település nevét már biztosan sokan hallották, ismerik, ha máshonnan nem, a nevezetes Kristinus Bortbirtokról. Keszthelyi kötődésünk révén sokat járunk a környéken, viszont a birtokot még nem sikerült feltérképeznünk, így esett a választásunk az alábbi programra, miután júniusban ünnepeljük házassági évfordulónkat, szerettük volna ezt méltóképpen megünnepelni. Mivel épp Kesztehelyen voltunk, útba is ejtettük Kéthelyt egy látogatás erejéig. Pont ebédidőben voltunk, gyorsan foglaltattunk is egy asztalt, hogy biztos ami biztos legyen helyünk egy finom ebéd elfogyasztására. Mivel autóval érkeztünk, így a borkóstolást egy későbbi időpontra tervezzük, de azért pár palack ízletes nedűt vásároltunk a kínálatból otthoni fogyasztás céljából.

A birtok nagyon hangulatos, aki teheti szállodai szobát is foglalhat akár pár éjszakára, különleges borkóstolókkal összekötött csomagajánlatokkal.

Mi a’la carte fogyasztottunk. A séf egyenesen a konyhából érkezett asztalunkhoz, ő mutatta be a kínálatot, ami nagyon szimpatikus volt számunkra, be kell valljuk, ilyet még nem sok helyen tapasztalhattunk. Látszott, hogy igazán fontos számukra a vendég véleménye és elégedettsége.
Miután látta, hogy hárman érkeztünk, egy olyan ötlettel állt elő, hogy az étlapon szereplő minden fogást kóstoljunk végig. Mivel kis adagokat hoznak mindenből és hárman valtunk, mindannyian végig ehettük a kínálatot, mindenből egy kis adagot kaptunk három tányér kíséretében. A fogásokat egymás után sorrendben szolgálták fel.

A kínálat különleges volt, minden fajta ételhez külön bort is ajánlottak fogyasztásra.

Előételnek Mangalica Tonkatsu, káposzta, BBQ hagyma volt, aztán Csirke curry, kókusztej követte, majd Lazac 3 féleképpen, kapor, Lazac tükör, “Uborka sali” újragondolva, Falafel, joghurt, menta követte, aztán egy osztrák sajtos nokedli következett, majd a sort a desszert zárta, császármorzsa házi eperlekvárral. Igazi ínyenc különlegességekkel rukkoltak elő.


Érdekes volt így egyben mindent végig kóstolni. Ízletes, finom volt az összes étel. Így abszolút nem maradt hiányérzetünk, hogy valamit esetleg kihagytunk volna, mindez tényleg annak volt köszönhető, hogy a séf úr odajött hozzánk és felkínálta a lehetőségeket, adagokat, mennyiségeket. Ár-érték arányban bőven megérte úgy gondolom.

 


Mi most csak egy ebéd erejéig ugrottunk be, de tervezzük, hogy egy hosszabb látogatást is teszünk majd, hogy az egész borászatot, birtokot be tudjuk járni és egy borkóstolón is részt tudjunk majd venni.

 

Megosztás