Kerkafalva, Kis Juhász: A Múlt Emlékeit Idéző Élménykuckó az Őrség Szívében

675
Hirdetés

 

Kerkafalva, egy aprócska falucska az Őrség ölelésében, olyan hely, ahol az idő is lassabban pereg, és a múltbéli emlékek még mindig elevenen élnek. A Göcseji dombok közelében fekvő település a vidéki élet varázsát és a hagyományokat ötvözi Dalma és Levi szerelemprojektjével, amelyet Kis Juhász néven ismerhetünk meg. Kétszemélyes kisház várja a romantikára vágyó, élményt kereső fiatalokat, nyugalomra vágyó idősebb generációt egyaránt,  minden korosztály megtalálja a maga kényelmét, feltöltődését a Kis Juhászban. 

A település nem csupán egy átlagos falu, inkább egy mesés hely, az erdő széli házikóval, ahol a környék állatai a szomszédságban kószálnak, s állandó betérő vendégei a Kis Juhásznak. Az Őrség falvainak, mint például Pankasz, Pityerszer és Őriszentpéter közelsége még inkább érzékelteti a vidéki élet hangulatát és a régi korok időtlenségét.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Travel Magazin (@travelmagazin.hu) által megosztott bejegyzés

 

Az Őrség és vele együtt a Kis Juhász nem csupán egy hely, hanem egy életstílus, amely a maga környezetével az ősi hagyományokat, gasztronómiát és természeti kincseket képviseli. A környező településeken, vagy akár Kerkafalván nemcsak a környék legfinomabb falusi ételeit kóstolhatjuk meg, hanem olyan látnivalókat is felfedezhetünk, amelyek egy igazi erdei mesébe röpítenek bennünket. Ha egy remek piknik hangulatra vágynánk, ne hagyjuk otthon a kosárkát és piknikplédet sem, mert pazar helyek kínálkoznak a környéken. Akár a Kis Juhász kertjébe leheveredve, mintha egy erdő közepén ücsörögnénk, hallgatjuk a madárcsicsergést, és ha egy idilli tábortűz hangulatra vágynánk, arra is lehetőséget kínál a hely. Meghitten ücsörögve a tűz mellet, akár szalonnát sütögetve, vagy csak kicsit ellazulva, kortyolgatva egy finom bort a tűz mellett, igazi vidéki hangulat, távol a nagyvárosi forgatagtól.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Travel Magazin (@travelmagazin.hu) által megosztott bejegyzés

Kiváló lehetőségek vannak természetjárásra és a kikapcsolódásra vágyóknak. A közeli erdőkben sétálva olyan élményekben lehet részünk, amelyeket csak a természet adhat meg. Ellátogathatunk a Vadása-tóhoz, Szalafőre, Pankaszra vagy Pityerszerre. Ha ez még nem lenne elég, új ízekre vágyunk, a göcseji gasztronómia kulináris élvezetei várják a látogatókat. Itt ajánlani tudjuk a szalafői Őrségi Ízek Portáját, igazi autentikus zalai dödöllét kóstolhatunk, hozzá illő szintén helyi specialitással, a tökös-mákos rétessel, ami szintén nem maradhat le az étlapról.

@travelmagazin.hu

Őrség #szerestelepülések #tájház #skanzen #haranglab #kirandulas #ismerdmeghazadat #kerkafalva #kisjuhasz #kisjuhaszvendeghaz

♬ eredeti hang – Travelmagazin.hu

Reméljük, sikerült felkelteni az érdeklődést, s aki ilyen környezetbe vágyik, annak csak ajánlani tudjuk a Kis Juhász Vendégházat, foglalásokkal és bővebb információkkal kapcsolatban keressétek bátran Dalmát és Levit, készséggel állnak rendelkezésre. https://kis-juhasz.hu/ , illetve kövessétek social media oldalakon: https://www.instagram.com/kis.juhasz/https://www.facebook.com/kisjuhaszkerkafalva

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Travel Magazin (@travelmagazin.hu) által megosztott bejegyzés

 

@travelmagazin.hu

Kerkafalva KisJuhász Vendèghàz

♬ eredeti hang – Travelmagazin.hu

@travelmagazin.hu

KisJuhász Vendégház Kerkafalva Őrség

♬ eredeti hang – Travelmagazin.hu

Megosztás